15 09 VO 20160130

Renovatie B-S.

Een bestaand kloostergebouw werd gerenoveerd tot woonhuis met hedendaags comfort.
Het gebouw werd voorzien van een minimalistische uitbouw die het geheel verbindt. Maximale transparantie zorgt ervoor dat interieur en exterieur naadloos in elkaar overlopen. De belijning van de uitbouw legt een link naar de bestaande woning. Het niveauverschil van het terras vergroot zowel binnen als buitenruimte. Berging, koelcel en fietsberging bevinden zich in het gedeelte met houten gevelbekleding. Zo wordt het strakke volume doorbroken met een natuurlijk materiaal die aansluit bij het buitengebeuren.

Plan
DSC 0045
  • locatie: Tielt
  • aard: uitbreiding en renovatie eengezinswoning
  • context: stedelijk gebied
  • status: in uitvoering
  • grootte: 150 m2
17916752 10212936297271219 1024359412 o