A1

Hyboma

Hyboma zocht voor hun nieuw kantoorgebouw een ontwerp dat overeenkwam met hun visie en waarden. Na grondige analyse maakte Veld K Architecten een ontwerp die hiermee overeenstemde. In het ontwerp is gekozen voor een horizontale lijn voor het gelijkvloers. De langwerpige balk, waar de kantoorruimtes zich bevinden is zo transparant mogelijk gemaakt, door het gebruik van grote glaspartijen. Op die manier voorzien we veel natuurlijk licht in de kantoren, hebben medewerkers zicht op de nabije omgeving en creëert het een openheid naar passanten en klanten toe. Doordat de kelderverdieping maar half ondergronds is voorzien, staat het hoofdvolume bovendien op een sokkel. Op deze subtiele manier laten we het gebouw opvallen in het straatbeeld. Centraal aandachtspunt is het verticale element, namelijk de verdiepingen in de vorm van een woning. Dit verwijst naar de handelsactiviteit van Hyboma. We laten dit sterk contrasteren met het hoofdvolume door gebruik van kleur, materialen en vorm.

M1
M2
  • locatie: kortemark
  • aard: kantoorgebouw
  • context: stedelijk gebied
  • status: Operationeel
  • grootte: 1500 m2
M3
M4